Spajić - Radev / - SAšA MATIć/LAZAR RUžIć
17/06/2024 u 17:47 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Skandal: Premijer Spajić zakasnio na sastanak sa bugarskim predsjednikom Radevim

Predsjednik Vlade Crne Gore MIlojko Spajić zakasnio je na sastanak sa bugarskim predsjednikom Rumenom Radevim, koji se nalazi u zvaničnoj prijateljskoj posjeti Crnoj Gori, koji zbog toga nije održan, i to nije prvi put da se Spajiću događa - potvrđeno je portalu "Dana".

Prema nezvaničnim informacijama sastanak je bio planiran za 17 časova i predsjednik Radev je došao na vrijeme, ali je u sali gdje je trebalo da se sastane sa crnogorskim premijerom još trajao sastanak na kojem je bio i Spajić. Nakon nekoliko minuta čekanja delegacija Bugarske sa predsjednikom Radevim je napustila zgradu Vlade.

Predsjednik Bugarske, koja je članica Evropske unije, došao je sinoć u Crnu Goru i prema protokolu na aerodromu ga je uz državne počasti dočekao zamjenik predsjednika Vlade Aleksa Bečić. Radev je, prema planu, jutros boravio na Cetinju gdje je razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a nakon susreta su imali zajedničku konferenciju za novinare. Radev je nakon toga stigao ponovo u Podgoricu gdje ga je sačekao predsjednik Skupštine Andrija Mandić. Mandić je za predsjednika Bugarske organizovao svečani ručak kojem su prisustvovali i poslanici parlamenta članovi kluba crnogorsko - bugarskog prijateljstva.

Za 17 časova bio je planiran susret Radeva i Spajića, ali do njega nije došlo.

Radev večeras treba da bude na svečanoj večeri koju njemu u čast organizuje predsjednik Milatović.

Iz Vlade je saopšteno da je sa ambasadorom Bugarske dogovoreno da se sastanak održi u prijemnom salonu u zgradi Vlade u 17 časova, pošto je premijer Milojko Spajić imao veliku želju da se, uprkos zgusnutoj agendi, sastane sa predsjednikom Radevim.

- Raniji sastanak predsjednika Vlade sa najvećom turističkom kompanijom, njemačkim TZU-ijem, ztajao je tri minuta duže od planiranog, a delegacija predsjednika Bugarske Rumena Radeva, posle četiri minuta čekanja, napustila je zgradu Vlade - saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

(FOTO) Milatović dočekao predsjednika Bugarske Rumena Radeva

Ovo nije prvi put da Spajić kasni zvaničnicima na sastanke. Nije održan ni sastanak premijera i gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića u martu ove godine, takođe zbog kašnjenja crnogorskog premijera.

Janković je bio znatno strpljiviji od Rumena Radeva pa je tada čekao pola sata Spajića i tek onda otišao.

Taj skandal je, međutim, prošao "ispod radara" medija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:01