Петков / -Фото: БГНЕС
26/04/2022 u 14:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бугарски премијер позвао грађане да донирају плату за оружје Украјини

Вријеме је да се енергија јавности усмјери ка стварним акцијама, казао је Петков

Бугарски премијер Кирил Петков позвао је Бугаре да донирају по једну плату за набавку оружја за потребе украјинских оружаних снага.

- Вријеме је да се енергија јавности усмјери ка стварним акцијама- казао је он.

"Плата за Украјину", акција је коју је Петков предложио сународницима, како би се скупио новац за испоруке оружја Украјини, јављају медији у Бугарској.

Петков је, најављујући почетак ове кампање, навео да је за слање војне помоћи Украјини потребно политичко и друштвено јединство, оцјењујући да је енергију јавности, сада, потребно преточити у акције.

Позвао је Бугаре "који заиста желе да помогну" да се у корист Украјине одрекну једне плате.

- Ријечи су јефитине, али је дјеловање нешто сложеније. Вријеме је да се постови на Фејбуку претворе у оруђе за помоћ Украјини- написао је Бугарски премијер на Фејсбуку.

Украјина је, прошле недеље, испоставила властима у Софији списак наоружања које је потребно за наставак борбе против руских снага.

На том списку налази се широк списак оружја, укључујући авионе "миг-29" који се налазе у наоружању бугарског ратног ваздухопловства.

"Мигови" су се налазили и на списку који су Американци, почетком априла, предали Софији, али су бугарске власти одговориле да је тим летјелицама неопходна модернизација, те да су неопходне за заштиту ваздушног простора те државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:23