ПУТНИЦИ, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
09/10/2021 u 12:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЦДЦ: Одобрење уласка у САД за вакцинисане стране путнике

Представница ЦДЦ изjавила jе синоћ да шест вакцина коjе су одобрене за хитну употребу од ФДА или од СЗО задовољаваjу критериjуме за путовање у САД

Сjедињене Америчке Државе (САД) ће прихватити долазак страних држављана коjи су вакцинисани вакцинама званично одобреним од националне Агенциjе за храну и љекове (ФДА) или Свjетске здравствене организациjе (СЗО), саопштено jе из Центра за контролу и превенциjу болести (ЦДЦ).

Биjела кућа jе 20. септембра наjавила да ће САД у новембру укинути ограничења на путовања за потпуно вакцинисане грађане из 33 земље укључуjући Кину, Индиjу, Бразил и већину европски држава, али тада ниjе прецизирано коjе ће вакцине бити прихваћене, преноси Роjтерс, пише агенција Мина.

Представница ЦДЦ изjавила jе синоћ да шест вакцина коjе су одобрене за хитну употребу од ФДА или од СЗО задовољаваjу критериjуме за путовање у САД.

Америчке авио компаниjе задовољне су одлуком ЦДЦ да се одобре путовања вакцинисаним путницима из иностранства.

Из неких земаља jе вршен притисак на Баjденову администрациjу да прихвати вакцине одобрене од страње СЗО, с обзиром да се препарати коjе jе одобрила ФДА не користе масовно у свим земљама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:31