/ FOTO CRIMESITE
09/10/2023 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ekvador: Likvidirano šest osumnjičenih za ubistvo predsjedničkog kandidata

Sjedinjene Države će poslati vojnike u Ekvador u borbi protiv kriminalnih organizacija koje sve više preuzimaju kontrolu nad zemljom

U petak je u zatvoru u Ekvadoru ubijeno šest muškaraca uhapšenih zbog umiješanosti u atentat na predsjedničkog kandidata Fernanda Villavicencia, piše Crimesite.

Sjedinjene Države će poslati vojnike u Ekvador u borbi protiv kriminalnih organizacija koje sve više preuzimaju kontrolu nad zemljom. Vlada je potvrdila da je šest Kolumbijaca ubijeno u petak u Penitenciaria del Litoral, sjeverno od lučkog grada Guayaquil.

Fernando Villavicencio ubijen je nedugo prije predsjedničkih izbora u Ekvadoru 9. avgusta 2023. godine. Šestorica su uhapšena gotovo odmah u blizini mjesta zločina. Vlada je sinoć objavila da će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nekoliko članova osoblja institucije saslušano je kao svjedoci.

Predsjednik Ekvadora Guillermo Lasso bio je u inostranstvu kada su se pojavile vijesti i najavio da će prekinuti svoje putovanje i vratiti se u zemlju.

 „Ovdje će se saznati istina“, napisao je Laso na Tviteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:50