/ - FOTO: UBNSPALSH - LAURENTIU MORARIU, NJU DELHI-ILUSTRACIJA
27/12/2023 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Haos u Nju Delhiju: Jutros najzagađeniji grad u svijetu

Gusta magla je uobičajena u regionu u ovo doba godine jer sjeverne i centralne djelove Indije pogađaju hladni talasi. Meteorolozi su upozorili na gustu maglu i u narednih pet dana

Ekstremna hladnoća i gusta magla izazvali su danas saobraćajni haos u glavnom gradu Indije Nju Delhiju i drugim djelovima na sjeveru Indije, a jutros je Delhi najzagađeniji grad na svijetu, prenosi Blic.rs.

Više od 100 letova i 25 putovanja železnicom u Delhiju odloženo je zbog slabe vidljivosti, objavio je BBC. Vidljivost je danas u Delhiju manja od 50 metara.

Zbog magle su se dogodile saobraćajne nesreće u Delhiju i drugim djelovima na sjeveru Indije. U Utar Pradešu, jutros se dogodio lančani sudar na autoputu zbog guste magle, u kojem je povređeno nekoliko ljudi.

Gusta magla je uobičajena u regionu u ovo doba godine jer sjeverne i centralne djelove Indije pogađaju hladni talasi. Meteorolozi su upozorili na gustu maglu i u narednih pet dana.

Stanovnicima je savjetovano da izbjegavaju izlazak iz kuće, osim u hitnim slučajevima. Ekstremna hladnoća je posebno teška za beskućnike u Indiji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:06