Hezbolah (ilustracija) / - SHUTTERSTOCK
23/09/2024 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hezbolah ispalio više od 160 projektila na Izrael, neki stigli i do Haife

Libanski Hezbolah ispalio je više od 160 projektila na Izrael, od kojih su neki pali duboko na izraelsku teritoriju oko grada Haife na severu i djelove okupirane Zapadne obale, saopštila je vojska, prenose izraelski mediji.

Više od deset dugometnih raketa je ispaljeno na jevrejska naselja na Zapadnoj obali, 100 kilometara udaljena od granice. Većina projektila je presretnuta i dvije osobe su lakše ranjene od šrapnela na sjeveru Izraela. Više kuća je direktno pogođeno, prenosi N1.rs.

Nastava u školama je odložena juče i danas i Izraelcima su date instrukcije da budu blizu zaštićenih područja, javlja Asošiejted pres. Izraelska vojska je rekla da je pogodila više od 800 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu i da proširuje operacije i na libansku dolinu Beka na istoku.

(UŽIVO) Netanjahu građanima Libana: Izrael nije u ratu sa vama, ratuje sa Hezbolahom

Po najnovijim podacima libanskog Ministarstva zdravlja broj ubijenih u Libanu se povećao na 274, a ranjenih je 1.024 u najsmrtonosnijoj baražnoj vatri posle rata Izraela i Hezbolaha 2006. godine koji je trajao mjesec dana. Mirovne snage UN na jugu Libana su izrazile duboku zabrinutost za bezbjednost civila posle tih najjačih napada od početka neprijateljstava u oktobru prošle godine.

- Svaka dalja eskalacija ove opasne situacije može imati dalekosežne i razorne posledice ne samo za one koji žive na obe strane Plave linije (granice između Libana i Izraela), već i za širi region -  navedeno je saopštenju.

Uz to je upozoreno da napadi na civile ne samo krše međunarodno pravo već se graniče sa ratnim zločinima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 19:15