Kristofer Hil / - SCREENSHOT
02/07/2024 u 20:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hil: Nazdravljam čašom srpskog vina, Srbija i SAD idu putem prosperiteta

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da su SAD i Srbija prošli kroz teška vremena, ali da sada osjeća podršku naroda i prepoznaje da jedino zajedno mogu ići putem prosperiteta.

Na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD, a koji se održava 4. jula, kojem je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Hil je rekao da američki i srpski narod imaju puno zajedničkih tačaka u kulturi, koje uglavnom vode mlađe generacije, prenosi N1.rs.

-Samo zajedničkim snagama možemo da stignemo daleko. U to ime želim da podignem čašu srpskog vina kako bih nazdravio našem prijateljstvu - kazao je ambasador koji je govor započeo na srpskom jeziku, a zatim se našalio na kišovito vrijeme koje je trajalo tokom cjelog prijema.

On je dodao da iako neka država može biti brža ukoliko se kreće sama, ona može dostići više ciljeve samo kada je u zajednici sa drugima.

- Uvjek je bolje biti zajedno, i ja osjećam taj optimizam u srpskom narodu iako smo imali teška vremena ali je Srbija danas razumije svoj smjer kojim želi iće i mi želimo biti uz Srbiju, na njenom svakom koraku - kazao je Hil.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 20:30