/ - FOTO YOUTUBE
11/09/2023 u 06:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Istorijska posjeta Bajdena Vijetnamu, negirao da SAD vode hladni rat sa Kinom

Više od 50 godina otkako je posljednji američki vojnik napustio Vijetnam, Bajden je otputovao u Hanoi kako bi potpisao sporazum koji će bivše neprijatelje zbližiti više nego ikad prije

Predsjednik SAD Džo Bajden negirao je da SAD pokušava zaustaviti međunarodni uticaj Kine nakon potpisivanja novog istorijskog sporazuma sa Vijetnamom, prenosi Klix.

Više od 50 godina otkako je posljednji američki vojnik napustio Vijetnam, Bajden je otputovao u Hanoi kako bi potpisao sporazum koji će bivše neprijatelje zbližiti više nego ikad prije.

Sveobuhvatno strateško partnerstvo sa Vijetnamom velika je nadgradnja odnosa za SAD. To je vrhunac nemilosrdnog nastojanja Vašingtona u posljednje dvije godine da ojača veze sa Vijetnamom, koje smatra ključnim za suzbijanje uticaja Kine u Aziji.

To takođe nije mali podvig. Partnerstvo sa Vašingtonom najviši je nivo diplomatskih veza koje je produžio Vijetnam, jedan od najstarijih i najvjernijih prijatelja Kine.

Bajden je novinarima u Hanoju rekao da američke akcije nisu usmjerene na obuzdavanje ili izolaciju Kine, već na održavanje stabilnosti u skladu as međunarodnim pravilima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 04:47