Benjamin Netanjahu / TWITTER SCREENSHOT NETANJAHU
31/03/2024 u 21:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izraelska Vlada odobrila planove za ofanzivu u Rafi: Desetine hiljada protestovalo protiv Netanjahua

Izraelska Vlada odobrila je operativne planove za kopnenu ofanzivu u Rafi u južnom djelu Pojasa Gaze, a izraelska vojska se sprema da evakuiše civile iz grada, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

- Odobrili smo operativne planove izraelskih odbrambenih snaga za ofanzivu u Rafi. Trebaće vremena, ali to treba da se uradi. Ući ćemo tamo i eliminisati bataljone Hamasa. Neće biti pobjede bez eliminisanja bataljona Hamasa - rekao je Netanjahu na današnjoj konferenciji za novinare, uoči svog odlaska na operaciju.

(VIDEO) Počele četvorodnevne demonstracije u Jerusalimu: Okupljeni traže ostavka vlade i nove izbore

Izraelski premijer je odbacio navode da je kopnena operacija odložena zbog pritiska SAD ili muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, prenosi N1.rs.

- Savladaćemo spoljni pritisak. zaključio je Netanjahu.

Istovremeno, danas je ponovo oko 10.000 ljudi protestovalo u Jerusalimu protiv vlade Netanjahua i protiv izuzeća koja imaju ultraortodoksni Jevreji od služenja vojnog roka, u scenama koje podsećaju na masovne ulične proteste prošle godine.

Oko 600 vojnika ubijeno je dosad od napada Hamasa 7. oktobra i rata u Gazi koji je uslijedio, što je najveći izraelski vojni gubitak u mnogo godina.

Izraelske vesti N12 objavile su kako se čini da su to najveće demonstracije od početka rata. Vijesti Haaretza i Yneta kažu da su protesti  privukli desetine hiljada ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:11