Камила Харис / - Инстаграм
05/03/2022 u 08:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Камала Харис посјетиће Пољску и Румунију: Ово ће показати снагу и јединство НАТО-а

Харис ће се састати с челницима обје земље како би координирала њихов одговор на ничим изазвану и неоправдану инвазију Русије на Украјину, додаје се у саопштењу

Потпредсједница Сједињених Америчких Држава Камала Харис посјетиће Пољску и Румунију у знак подршке Украјини, наводи се у саопштењу Бијеле куће.

Харис ће посјетити Варшаву и Букурешт од 9. марта, пише у саопштењу из Вашингтона.

- Ова посјета показаће снагу и јединство НАТО савеза и подршку САД НАТО савезницима на истоку који су суочени с руском агресијом. Такођер ће истакнути наше колективне напоре за подршку народу Украјине - пише у саопштењу.

Харис ће се састати с челницима обје земље како би координирала њихов одговор на ничим изазвану и неоправдану инвазију Русије на Украјину, додаје се у саопштењу.

- Разговараће о нашој континуираној подршци народу Украјине кроз сигурносну, привредну и хуманитарну помоћ и о нашој одлучности да наметнемо тешке економске санкције Русији и онима који су судјеловали у руској инвазији - саопштили су из Бијеле куће.

Састанци челника такође ће се усредоточити на то како САД може подржати украјинске сусједе док дочекују избјеглице који бјеже од сукоба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:49