/ - Џон Кери
11/11/2021 u 06:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кери: Споразум САД и Кине jе подстрек успјешном Самиту ЦОП26

Он jе поручио да jе потребно брже ублажавати последице и смањивати емисиjу метана, као и да jе неопходно да се његуjу амбициjе свих како би се одржао зацртани ниво раста температуре од 1,5 степена

Амерички изасланик на климатском самиту УН у Глазгову Џон Кери изjавио jе данас да jе споразум са Кином подстрек успјешном самиту ЦОП26 о климатским промјенама, при чему су обе стране предузеле кораке како би се смањио jаз у погледу емисиjе штетних гасова.

Заjедно смо демонстрирали нашу подршку успјешном самиту ЦОП26. Одређени елементи (нашег споразума) ће промовисати амбициjу, али дозволите ми да будем jасан - ова декларациjа (између САД и Кине) корак jе на коjем можемо да наставимо да градимо како бисмо потпуно затворили jаз. Сада jе сваки корак важан, а пут jе пред нама jе дуг, рекао jе Кери на конференциjи за новинаре.

Он jе поручио да jе потребно брже ублажавати последице и смањивати емисиjу метана, као и да jе неопходно да се његуjу амбициjе свих како би се одржао зацртани ниво раста температуре од 1,5 степена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:27