/ - UNSPLASH, ilustracija
01/11/2023 u 22:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina pristala na pregovore sa SAD o kontroli nuklearnog naoružanja

Timovi američkog predsjednika Džoa Bajdena i kineskog predsjednika SI Đi Pinga imaju načelni dogovor da se dvojica čelnika sastanu

Kina je pristalada sledeće nedelje održi razgovore o kontroli nuklearnog naoružanja sa Sjedinjenim Državama, objavio je Vol Strit Žurnal.

Razgovori bi trebali biti usmjereni na izbjegavanje opasne trostrane trke u naoružanju između Sjedinjenih Država, Kine i Rusije, ali ne predstavljaju početak službenih pregovora o ograničenju nuklearnog oružja, prenose mediji.

Timovi američkog predsjednika Džoa Bajdena i kineskog predsjednika SI Đi Pinga imaju načelni dogovor da se dvojica čelnika sastanu u San Francisku u novembru, iako se važni detalji tek trebaju dogovoriti, rekao je u utorak visoki činovnik Bajdenove administracije.

Mnoštvom bilateralnih diplomatskih angažmana poslednjih mjeseci, uglavnom na zahtjev SAD-a, pokušale su se spasiti veze između Pekinga i Vašingtona  koje su se brzo pogoršavale nakon američkog obaranja, navodno kineskog, špijunskog balona iznad Sjedinjenih Država.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:53