ilustracija / - FOTO: MEDIABIRO
14/06/2024 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kina zadržava pravo da podnese tužbe u vezi sa novim tarifama EU za električna vozila

Kina zadržava svoje pravo da podnese tužbe STO-u u vezi sa novim tarifama EU uvedenim na kineske električne automobile, navelo je Ministarstvo trgovine Kine u četvrtak.

Zaključci evropske strane u preliminarnoj istrazi nemaju ni činjeničnu ni pravnu osnovu, rekao je portparol Ministarstva He Jadung na brifingu za štampu.

He je naveo da ovaj potez ne samo uništava zakonita prava i interese kineske industrije električnih automobila, nego takođe podriva saradnju između Kine i Evrope u oblastima kao što su automobili na nove energije i iskrivljuje globalnu automobilsku industriju i lanac snabdijevanja, uključujući onih iz EU.

Prema riječima Hea, takve akcije su "očigledan protekcionizam" i kršenje pravila STO-a, a Kina će preduzeti sve neophodne mjere da zaštiti zakonska prava i interese kineskih preduzeća, prenosi Mediabiro.

Kina poziva EU da odmah ispravi svoje greške, primijeni važne aranžmane postignute tokom nedavnog trosmjernog sastanka Kina-Francuska-EU i riješi ekonomske i trgovinske razlike putem dijaloga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KINASTOEU
20. jun 2024 12:38