Ubijeni predsjednički kandidat Fernando Viljavisenijo / - FOTO: EXTRA
07/10/2023 u 17:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kolumbijci optuženi za atentat na ekvadorskog političara ubijeni u zatvoru

Viljavisensio, 59-godišnji novinar, ubijen je iz vatrenog oružja 9. avgusta kada je napustio predizborni skup u glavnom gradu Kito, 11 dana prije prvog kruga glasanja

Šestorica Kolumbijaca osumnjičenih za ubistvo predsjedničkog kandidata Ekvadora Fernanda Viljavisenija ubijeni su 6. oktobra u zatvoru, saopštili su zvaničnici gte zemlje.

Predsjednik Ekvadora Giljermo Laso, koji je na privatnom putu u Njujorku i koji je danas trebalo da posjeti Južnu Koreju, otkazao je putovanje zbog ubistva u zatvoru.

Zatvorska uprava u Ekvadoru saopštila je prvo da se u zatvoru Guayas 1 desio događaj "koji je rezultirao smrću šestoro ljudi".

Kasnije je razjašnjeno da su pokojnici bili "kolumbijske nacionalnosti i optuženi za ubistvo bivšeg predsjedničkog kandidata Fernanda Viljavisenija".

Viljavisensio, 59-godišnji novinar, ubijen je iz vatrenog oružja 9. avgusta kada je napustio predizborni skup u glavnom gradu Kito, 11 dana prije prvog kruga glasanja.

- U narednih nekoliko sati vratiću se u Ekvador da se pobrinem za ovu hitnu situaciju. Nema saučesništva ni zataškavanja, ovdje će se saznati istina - saopštio je Laso na mreži X (bivši Tviter).

Kancelarija javnog tužilaštva saopštila je da su njegovi agenti, zajedno sa policijom i vojskom sproveli bezbjednosne protokole, u svjetlu nereda koji su se dogodili u petak popodne.

U saopštenju na platformi X dodaje se da će "u narednim satima specijalizovano vojno osoblje izvršiti prve racije i izviđanje bloka 7, odakle su incidenti nastali, kako bi preuzeli kontrolu nad situacijom".

Vlasti nisu saopštile dalje detalje o ubistvima, koja su se desila samo nekoliko dana prije drugog kruga glasanja na predsjedničkim izborima 15. oktobra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:31