/ - PHOTO BY ELEMENT5 DIGITAL ON UNSPLASH
09/07/2022 u 14:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Konzervativci biraju dva kandidata za novog lidera stranke

Takozvani Komitet 1922 odrediće tačna pravila i raspored takmičenja sljedeće nedjelje, a mnogi poslanici se zalažu da se procedura ubrza

Komitet Konzervativne stranke koji nadgleda unutarpartijsko nadmetanje za nasljednika Borisa Džonsona na mjestu lidera stranke, a time i britanskog premijera nastojaće da odabere dva kandidata do 20, rekao je danas predstavnik komiteta Džefri Klifton Braun, javlja MINA.

-Jasno je da želimo da eliminišemo neke od onih koji očigledno neće dobiti dovoljnu podršku. Mislim da ćemo biti u stanju da do dva imena dođemo do 20. Jula- kazao je Klifton Braun radiju Tajms, prenosi Rojters.

On je naveo da bi to moglo da se uradi povećanjem broja potpisa konzervativnih poslanika potrebnih za nominaciju i povećanjem broja glasova koje kandidati moraju da dobiju da bi prošli u sljedeći krug.

Takozvani Komitet 1922 odrediće tačna pravila i raspored takmičenja sljedeće nedjelje, a mnogi poslanici se zalažu da se procedura ubrza.

Četiri konzervativna poslanika zvanično su potvrdila da žele da budu novi lider stranke, ali se očekuje da će se kandidovati još desetak drugih.

Konzervativni poslanici će glasati nekoliko puta kako bi broj kandidata sveli na dva, a između ta dva kandidata šire članstvo Konzervativne stranke glasanjem putem pošte izabraće novog lidera stranke.

Džonson je podnio ostavku na mjesto lidera Konzervativne stranke nakon talasa ostavki ministara i visokih funkcionera britanske vlade, ali će ostati na mjestu britanskog premijera do izbora novog lidera stranke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 16:53