Дмитриј Песков / - РТС
14/03/2022 u 14:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кремљ први пут објавио да планира заузети највеће украјинске градове

У изјави емитованој на државној телевизија Русија 24, Песков је рекао да ће урбани рат "неизбјежно довести до великог броја жртава међу цивилима"

Портпарол  Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је Москва планирала избјећи цивилне жртве и суздржати се од напада на главна насељена средишта, укључујући Кијев, преноси Индекс.хр.

У изјави емитованој  на државној телевизија Русија 24, Песков је рекао да ће урбани рат "неизбјежно довести до великог броја жртава међу цивилима".

Додао је: "Министарство одбране, истовремено осигуравајући максималну сигурност мирног становништва, не искључује могућност стављања под своју пуну контролу велика средишта популације, с изузетком зона које се користе за хуманитарне евакуације".

Тиме је Кремљ први пут признао да планира заузети највеће градове у Украјини. 

Путинов портпарол Песков је такође рекао да су амерички и ЕУ дужносници "гурали Русију према нападу на велике градове у Украјини с циљем да одговорност за смрт цивила пребаце на Русију", преноси ББЦ.

-Мислимо да је таква позиција провокативна- рекао је. 

Гласноговорник Кремља Дмитриј Песков такође је назвао трагедијом напад украјинских оружаних снага на сепаратистичку регију Доњецк. Песков тврди како је то био напад на цивиле.

Рекао је и како "се чини да шефови Украјине који су преко оцеана издају наредбе украјинској војсци".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:40