/ - RUSIJA - PHOTO BY RANDOM INSTITUTE ON UNSPLASH
20/10/2024 u 16:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kremlj saopštio o čemu su razgovarali Vučić i Putin

Kremlj je izdao zvanično saopštenje povodom razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsjednika Vladimira Putina, gdje su, kako se navodi, razgovarali o 80-godišnjici oslobađanja Beograda, kao i o vojnim operacijama u Ukrajini.

Lideri su razmjenili čestitke povodom 80-godišnjice oslobađanja Beograda od njemačko-fašističkog okupatora, navodi se u saopštenju, prenosi N1.rs.

Tog dana 1944. godine, kako navodi Kremlj,  završena je Beogradska operacija Sovjetske armije u kojoj su učestvovale jedinice Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije. To je bila jedna od ključnih etapa Drugog svetskog rata na Balkanu.

Putin poručio Vučiću: Ono što je dobro za Srbe, dobro je za Ruse

Sa obje strane izraženo je zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa, zasnovanih na duhovnom, kulturnom i istorijsko zajedništvu, istih ocjena prošlosti i budučnosti. Potvrđena je rasploženost za dalje jačanje uzajamno korisne sadradnje u različitim oblastima.

Aleksandar Vučić zahvalio je Putinu za principijalnu poziciju Rusije po pitanjima osiguravanja teritorijelne cjelovitosti Srbije.

Razgovaralo se i o situaciji oko Ukrajine. Vladimir Putindao je prokomentarisao  toga kako teče Specijalna vojna operacija.

Lideri su se obavezali da i dalje održavaju ličlne kontakte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 16:06