Ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
07/02/2024 u 08:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Masovni ruski raketni napadi na Kijev i druge ukrajinske gradove

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su angažovani sistemi protivvazdušne odbrane i pozvao ljude da ostanu u svojim skloništima

Rusija je u srijedu ujutro pokrenula raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, saopštile su ukrajinske vazdušne snage, ubivši jednu osobu na jugu i aktivirajući sisteme protivvazdušne odbrane u glavnom gradu, gdje se čulo nekoliko eksplozija.

Dvije snažne eksplozije čule su se u centru grada oko 7 sati ujutro, a još najmanje dvije 45 minuta kasnije, javio je Kyiv Post. Jedan od njenih reportera je čuo protivvazdušnu odbranu koja je gađala više projektila i vidio jednu eksploziju u vazduhu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su angažovani sistemi protivvazdušne odbrane i pozvao ljude da ostanu u svojim skloništima. Rekao je da je jedna osoba poginula u Dnjeparskom okrugu glavnog grada, prenosi RSE.

Dva visokonaponska voda u glavnom gradu su oštećena, rekao je Kličko, zbog čega je u nekim oblastima nestalo struje.

U raketnom napadu južnije u Mikolajevu poginula je jedna osoba i oštećeno najmanje 20 stambenih zgrada, a prijavljeno je i nekoliko povrijeđenih, rekao je gradonačelnik grada Oleksandr Sienkevych.

"Ima oštećenih stambenih objekata. Njih oko 20 je bez krovova. Oštećenja na gasovodnoj i vodovodnoj mreži već otklanjaju komunalci. Ima ranjenih. Jedna osoba je hospitalizovana. Drugima je pomoć pružena na licu mjesta", napisao je on na Telegramu prije nego što je dodao da je hospitalizirani muškarac preminuo.

Oleh Sinehubov, guverner regije Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je da su ruske rakete pogodile nestambenu infrastrukturu u gradu Harkivu, administrativnom centru regije.

Cijela Ukrajina je u srijedu oko 6 sati ujutro bila pod upozorenjem o zračnom napadu, a ukrajinske zračne snage su na Telegramu upozorile na rizik od ruskog raketnog napada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:53