Dmitrij Medvedev / Shutterstock
18/03/2023 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Pošaljite Bajdena na smetlište istorije

Budale u Evropi su htjele da uhapse nekog drugog, a 21. marta hoće da uhapse nekog svog u Americi. Vratite svoju zemlju, Amerikanci! U boj! Uništite tiraniju Vašingtona - poručio je Medvedev

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev reagovao je na izjavu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa da očekuje da bude uhapšen u utorak, 21. marta.

On je na tu najavu reagovao duhovito, napisavši da je potrebno aktuelnog američkog predsjednika Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera, protiv kojeg se vodi istraga, poslati na smetlište istorije.

- Budale u Evropi su htjele da uhapse nekog drugog, a 21. marta hoće da uhapse nekog svog u Americi. Vratite svoju zemlju, Amerikanci! U boj! Uništite tiraniju Vašingtona - poručio je Medvedev.

Medvedev aludira na odluku Međunarodnog krivičnog tribunala (MKT) u Hagu da izda nalog za hapšenje predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji je optužen za navodne ratne zločine u Ukrajini.

U ironičnom tonu svoju izjavu na Telegramu Medvedev završava riječima da je objavu postavio na zahtjev "američkog predsjedničkog kandidata pukovnika Danila Fedoroviča Trampa".

- Potrebno je aktuelnog američkog predsjednika Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera, protiv kojeg se vodi istraga poslati na smetlište istorije - napisao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Na izjavu Trampa reagovao je i vlasnik Tvitera Ilon Mask, koji je izjavio da, ukoliko se desi hapšenje Trampa, to će dovesti do njegovog ponovnog izbora na predsjedničkim izborima 2024. godine.

- Ukoliko se to desi, to će biti početak Trampovog rezibora - naveo je Mask na Tviteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. mart 2023 07:06