фото: Министарство вањских Палестине / - фото: Министарство вањских Палестине
02/03/2022 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство вањских послова Палестине: Израелски окупатори убили три младића

Министарство сматра да је израелска влада, на челу са Нафтали Бенетом, у потпуности и директно одговорна за овај гнусни злочин

Министарство вањских послова и исељеника Палестине најоштрије осуђује гнусно и брутално погубљење које су починиле израелске окупационе снаге у Јенину и Витлејему које је довело до смрти три палестинска младића Абдулаха Ал Хусари-ја (22), Шади Најм-а (18) и Амара Абу Афифеха (21).

 - Овај злочин је још један у низу вансудских убистава које су извршиле окупационе снаге по налогу који долази са израелског политичког и војног нивоа. Овај злочин одражава бруталност и расизам израелске окупационе силе у агресији на беспомоћне палестинске цивиле - саопштено је из Министарства вањских послова Палестине.

Министарство сматра да је израелска влада, на челу са Нафтали Бенетом, у потпуности и директно одговорна за овај гнусни злочин.

Министарство сматра да је ћутање међународне заједнице о кршењима и злочинима које су починили израелска окупација и њени сетлери против палестинског народа постало параван за те злочине.

Министарство позива генералног секретара Уједињених Нација да преузме своје обавезе у активирању међународног система заштите палестинског народа, како се наводи у резолуцијама УН, и захтјева од америчке администрације да преузме своје одговорности притиском на израелску владу да заустави своје злочине.

 - Такође позива међународне институције, организације и специјализоване судове, међу којима је највиши Међународни кривични суд, да одмах отворе и/или да наставе истраге о злочинима које је Израел починио на окупираној палестинској територији - додају они

Са друге стране, министарство позива Савјет безбједности УН да престане са политиком дуплих стандарда у рјешавању међународних питања, и апелује на то да, поштујући и примјењујући сопствене резолуције, преузме правну и моралну одговорност према страдању нашег народа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:36