Šarl Mišel / - SHUTTERSTOCK
05/10/2023 u 19:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mišel: Razgovori Azrebejdžana i Jermenije u Briselu do kraja oktobra

Rekao sam da ću dvojicu vođa pozvati na sastanak u Briselu do kraja oktobra - rekao je Mišel u razgovoru za Frans pres

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel rekao je danas da je pozvao predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i premijera Jermenije Nikolu Pašinijana na sastanak u Briselu da bi se smirilo stanje posle oružanog sukoba u oblasti Nagorno Karabah i egzodusa Jermena.

- Rekao sam da ću dvojicu vođa pozvati na sastanak u Briselu do kraja oktobra - rekao je Mišel u razgovoru za Frans pres tokom neformalnog samita Evropske političke zajednice u Španiji.

Danas je u Granadi na margini samita Evropske političke zajednice trebalo da se razgovara o tenzijama između Jermenije i Azerbejdžana posle azrebejdžanske blic ofanzive u Nagorno Karabahu zbog koje su odatle pobegli skoro svi Jermeni, ali Alijev nije došao na taj skup.

Njegov savetnik je danas međutim izjavio da je Azerbejdžan spreman za razgovore s Jermenijom uz posredovanje Evropske unije posle svoje uspešne ofanzive u Nagorno Karabahu.

- Azerbejdžan je spreman da učestvuje uskoro u Briselu na tripartitnim sastancima između EU, Azerbejdžana i Jermenije - rekao je Hikmet Hadžijev, savetnik azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva preko platforme X.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:49