Ilustracija / - EPA
15/01/2024 u 23:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novinar i novinarka uhapšeni u Azerbejdžanu: Optuženi za sitno huliganstvo i krijumčarenje

Šahin Rzajev, politički posmatrač za JAM njuz koji pokriva Azerbejdžan i njegove susjede Gruziju i Jermeniju, je uhapšen i određen mu je pritvor od 15 dana pod optužbom za "sitno huliganstvo", saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo unutrašnjih poslova

Azerbejdžanska policija je danas uhapsila jednog novinara, dok je drugoj novinarki odredila istražni pritvor.

Šahin Rzajev, politički posmatrač za JAM njuz koji pokriva Azerbejdžan i njegove susjede Gruziju i Jermeniju, je uhapšen i određen mu je pritvor od 15 dana pod optužbom za "sitno huliganstvo", saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenio je Rojters.

Istovremeno, sud u Bakuu odredio je istražni pritvor do 3. aprila za novinarku Elnaru Gasimou, zbog optužbi za krijumčarenje. Ona je šesta novinarka istraživačkog sajta Abzas Medija koja je optužena za krijumčarenje od novembra, navodi agencija. Policija je ranije saopštila da je pronašla 40.000 eura u kešu u kancelarijama tog sajta u Bakuu. Takođe u novembru, azerbejdžanska policija uhapsila je Aziza Orujeva, šefa onlajn Kanala 13, a kasnije ga je optužila za krijumčarenje. Međunarodne grupe za slobodu medija zatražile su oslobađanje zaposlenih u Abzas Media, opisujući hapšenja kao pokušaj da se ućutkaju zbog izvještavanja o borbi protiv korupcije. Prema Svetskom indeksu slobode medija organizacije Reporteri bez granica (RSF) Azerbejdžan je rangiran na 151. mestu od 180 zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:51