Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
04/04/2022 u 08:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Орбан побиједио на изборима у Мађарској

Освојили смо огромну побједу. Толико велику да се можда види и са Мјесеца. Оно што је сигурно – види се из Брисела, изјавио је Орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан, прогласио је побједу своје странке Фидес, парламентарним изборима који су у тој држави одржани у недјељу

На основу 87,85 одсто пребројаних гласова Обранова партија има већину, односно 53,64 одсто освојених гласова, док коалиција "Уједињени за Мађарску" има 34,48 одсто, саопштила је национална изборна канцеларија.

"Освојили смо огромну побједу. Толико велику да се можда види и са Мјесеца. Оно што је сигурно – види се из Брисела", изјавио је Орбан у побједничком говору у Будимпешти, преноси Слободна Европа.

Изборни успјех његове коалиције, назвао је "побједом од срца" додајући да су били "узалуд тактика, интрига, лукавство, и да на крају увијек срце побиједи".

"Огромни међународни центри моц́и и организације били су против нас, морамо и њима нешто да поручимо: сваки пени који сте дали мађарској љевици био је бацање новца", рекао је Орбан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:52