/ - VIKTOR ORBAN
07/12/2021 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Орбанова узданица под истрагом због корупције

Истрага која је у току показала је да је Волнер редовно примао 2-5 милиона форинти од председника мађарског Факултета за правосуђе

Пал Волнер, посланик владајућег Фидеса и заменик мађарске министарке правде, оптужен је за подмићивање и друга криминална дела, због чега је тужилаштво затражило укидање његовог имунитета, наводи Нова С.

Волнер је од 2006. године био председник Удружења грађана "Фидес-Мађарска", а од 2015. године на челу је још неколико удружења која раде у склопу странке Виктора Орбана.

Истрага која је у току показала је да је Волнер редовно примао 2-5 милиона форинти од председника мађарског Факултета за правосуђе. Према сумњи, он се обавезао да ће поступати у конкретним случајевима у складу са захтевом председника Факултета за мађарско правосуђе, злоупотребљавајући своја надзорна, службена и административна овлашћења.

Постоји основана сумња да је примање службеног мита извршено у злочиначком удружењу, пословно и континуирано, од стране високог функционера који иначе злоупотребљава службени положај ради користи.

На основу доказа, генерални тужилац је предложио председници парламента да се укине имунитет посланику Палу Волнеру, тако да он може бити кривично гоњен у случају одузимања имунитета.

Тренутно је у овом случају укупно дванаест осумњичених. Шест је тренутно ухапшено, а један је под кривичним надзором.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 02:37