Дмитриј Песков / - интернет
01/06/2022 u 17:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Дјелимични ембарго ЕУ на руску нафту ће имати негативан утицај на цијело тржиште

Он је истакао да ће и сама Европа бити суочена са озбиљним повратком сопствених одлука и даће последице морати да издрже

Дјелимични ембарго Европске уније на руску нафту ће имати негативан утицај на целокупно енергетско тржиште, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- Ове санкције ће несумњиво негативно утицати можда на цијели континент, али сигурно на Европљане, на нас и на глобално енергетско тржиште, упозорио је он, преноси ТАСС.

Песков је додао да је европско тржиште веома важно за Русију у погледу снабдјевања, али сада Москва предузима мјере да ублажи последице ових нових ограничења, рекао је Песков.

- Резерве преусмјеравамо на друге дестинације. То су одлучне, систематске акције којеће нам омогућити да минимизирамо све негативне ефекте, рекао је он.

Песков је истакао да ће и сама Европа бити суочена са озбиљним повратком сопствених одлука и даће последице морати да издрже.

Чланице ЕУ су у понедјељак одобриле шести пакет санкција против Русије, међу којима је дјелимични ембарго на увоз руске нафте и искључење Сбербанке из међународног система трансакција СВИФТ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 15:17