/ - ARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: TUŽILAŠTRVO SRBIJE
18/01/2024 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i njihovih supruga: Osumnjičeni za pranje novca

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična djela, među kojima je i sedam ubistava

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca, prenosi NovaS.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju te optužnice, navodi se u saopštenju tog suda.

Viši sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

Prema navodima  Apelacionog suda, prvostepeni sud je u obrazloženju svoje odluke dao dovoljno jasne i argumentovane razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih djela pranja novca za djela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična djela, među kojima je i sedam ubistava.

Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:47