Princ Hari i Megan Markl / - EPA
29/09/2024 u 20:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Princ Hari i Megan Markl u centru skandala: Pronevjerili 4 miliona dolara iz humanitarne fondacije?

Fondacija "Archewell", koju vode princ Hari Megan Markl, našla se pod lupom javnosti nakon što je otkriveno da u najnovijem poreskom izvještaju nedostaje više od 4 miliona dolara.

Svi se pitaju gdje je novac otišao, dok se očekuje sljedeći poreski izvještaj koja bi mogao da razjasni situaciju.

Ovaj finansijski propust dolazi u nezgodnom trenutku za fondaciju princa Harija i Megan Markl, koja je ranije ove godine već bila označena kao "delinkventna". Fondacija je tek nedavno dobila dozvolu da ponovo prikuplja i troši novac, te bi novi problemi sa IRS-om (Internal Revenue Service) mogli dodatno uzdrmati njen ugled, prenosi "Daily Mail".

Princ Hari uputio tajnu poruku princezi Kejt Midlton

Ko su donatori fondacije

Fondacija je u posljednje dvije godine primila dvije uplate veće od 6 miliona dolara, ali nijedna od njih se ne pojavljuje u poreskom izvještaju. Postoje spekulacije da su velike donacije "Archewell-u" možda date anonimno preko posredničkih organizacija, što je praksa koja je već viđena u prošlosti.

Fondacija je, inače, ranije ove godine već bila na udaru kritika i sumnju regularnost poslovanja zbog nepravilnosti u podnošenju godišnjeg izvještaja i plaćanja taksi. Iako su izvori bliski vojvodi i Vojvotkinji od Sakeksa tvrdili da je do problema došlo zbog neprocesuiranog čeka od 200 dolara, ovaj novi finansijski propust mogao bi dodatno zakomplikovati situaciju.

Svi pogledi uprti u poreski izvještaj

Svi pogledi su sada uprti u predstojeći poreski izvještaj fondacije "Archewell" koji se očekuje 15. novembra 2024. godine. Ukoliko se ponovo pojave problemi, to bi moglo izazvati nove komplikacije za fondaciju, ali i Harija i Megan, koji se već sumnjiče za malverzacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 20:46