Protesti u Izraelu / - MOSHE EMILIO LAVI/X
02/09/2024 u 21:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Protesti širom Izraela: Netanjahu zatražio oproštaj od porodica ubijenih talaca

Nastavljeni su masovni protesti širom Izraela, nakon što je izraelska vojska u subotu pronašla tijela šestoro talac koje je Hamas držao u Pojasu Gaze. Sud u Tel Avivu naredio je, takođe, obustavu generalnog štrajka radnika u zemlji.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu na konferenciji zatražio je oproštaj od porodica ubijenih talaca, dok su hiljade demonstranata ispred njegove kuće u Jerusalimu, prenosi Sky news.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je razgovorao sa porodicama šestoro ubijenih talaca u Gazi, kao i da je tražio njihovoj oproštaj.

Protesti u Izraelu, najava obustave rada za danas

- Rekao sam porodicama i ponavljam to večeras – molim vas za oproštaj što nismo uspjeli da ih vratimo žive. Bili smo blizu, ali nismo uspjeli - izjavio je Netanjahu, istakavši da će Hamas platiti visoku cijenu za njihovo ubistvo.

Netanjahu je istakao da Izrael ima četiri ratna cilja – uništiti Hamas, vratiti taoce, osigurati da Gaza više ne predstavlja prijetnju i bezbjedno vratiti stanovnike sjeverne granice.

Prema njegovim riječima, Izrael „mora da ima kontrolu“ nad Filadelfijskim koridorom – duž granice Gaze i Egipta.

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da je sklapanje dogovora o oslobađanju talaca, koje drži grupa Hamas u Gazi, veoma blizu, prenosi Rojters.

Bajden, međutim, ne misli da izraelski premijer Benjamin Netanjahu čini dovoljno da obezbijediti sklapanje tog sporazuma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:15