Sa mjesta nesreće u Manitobi / - GULF TIMES
27/11/2023 u 08:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pucnjava u Kanadi: Tri osobe ubijene, dvije teško povrijeđene

Godišnji statistički izvještaj policije Vinipega za 2022. pokazao je da je stopa nasilnog kriminala u glavnom gradu Manitobe prošle godine dostigla najviši nivo od 2009, uključujući rekordan broj ubistava - 53

Tri osobe su poginule, a dvije su ranjene tokom pucnjave u Vinipegu u Manitobi u Кanadi, saopštili su policijski zvaničnici u toj zemlji.

Policijska služba Vinipega saopštila je da se pucnjava dogodila u nedelju rano ujutru po američkom vremenu, nešto poslije četiri sata ujutru, zapadno od centra grada.

Policajci koji su stigli na lice mjesta pronašli su pet žrtava sa prostrelnim ranama, navodi se u saopštenju, a prenosi CNN.

- Incident se dogodio u rezidenciji sa više apartmana. Nema informacija o mogućem motivu - rekao je policajac Džejson Mikališen, portparol policije u Vinipeg, prenosi N1.

Muškarac i žena su proglašeni mrtvima na licu mjesta, saopštila je policija. Tri žrtve su prebačene u bolnicu, a jedna od njih je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Dvije žrtve, muškarac i žena, i dalje su hospitalizovane u kritičnom stanju, rekao je Mihališen.

Identitet žrtava nije saopšten, a policija je saopštila da je istraga o pucnjavi u toku.

- Jedinica forenzičke službe policije Vinipega biće na licu mjesta u dužem periodu zbog težine ovog incidenta - rekli su zvaničnici.

Godišnji statistički izvještaj policije Vinipega za 2022, objavljen u maju, pokazao je da je stopa nasilnog kriminala u glavnom gradu Manitobe prošle godine dostigla najviši nivo od 2009, uključujući rekordan broj ubistava – 53, navodi se u izvještaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

01. maj 2024 14:00