/ - UNSPLASH: ILUSTRACIJA, TVITER
27/05/2023 u 00:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šef inžinjeringa na Twitteru dao otkaz nakon neuspješnog početka kampanje Rona DeSantisa

Foad Dabiti se oglasio na Twitteru i napisao da kompaniju napušta nakon četiri nevjerovatne godine

Šef inženjeringa na Twitteru dao je otkaz u kompaniji dan nakon neuspješnog početka američke predsjedničke kampanje Rona DeSantisa koja je bila pogođena tehničkim problemima, prenosi Klix.ba.

Foad Dabiti se oglasio na Twitteru i napisao da kompaniju napušta nakon četiri nevjerovatne godine.

Guverner Floride Ron DeSantis imao je haotičan početak svoje utrke za predsjedničke izbore 2024. godine kada su se u srijedu pojavili problemi na internetskom forumu čiji je domaćin bio vlasnik Twittera Elon Musk i koji je trebao prikazati DeSantisa kao sposobnog predsjedničkog kandidata.

Prienos sat vremena dugog razgovora na Twitteru, koji je bio zamišljen kao formalno pokretanje DeSantisove kampanje, ostao je bez zvuka duže vrijeme i hiljade korisnika nije imalo pristup.

Međutim, Dabiri nije precizirao zašto je odlučio da napusti Twitter i da li je to povezano sa problemima prilikom početka kampanje DeSantisa na platformi.

Guverner Floride smatra se glavnim rivalom bivšeg predsjednika Donalda Trumpa za kandidata njihove stranke na izborima 2024. godine.

Otkako je Elon Musk preuzeo Twitter otustio je hiljade zaposlenih, uključujući inženjere odgovorne za rad stranice i tehničko rješavanje problema.

Musk je priznao da je bilo "tehničkih problema zbog same veličine" događaja, ali je dodao da je "stvarno odlično da ljudi mogu direktno čuti predsjedničke kandidate".

U jednom trenutku je događaj na Twitteru privukao više od 600 hiljada slušatelja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:39