Si Đinping na godišnjoj nacionalnoj sjednici zakonodavstva / - MEDIA BIRO
06/03/2024 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Si Đinping: Insistirati na visokokvalitetnom razvoju i unapređenju nove kvalitetne proizvodne snage

Predsjednik Kine Si Đinping istakao da treba insistirati na visokokvalitetnom razvoju i unapređenju nove kvalitetne proizvodne snage u skladu sa lokalnim okolnostima.

- Suočavajući se sa naučnom i tehnološkom revolucijom nove runde, moramo da iskoristimo prilike, uložimo veće napore u inovaciju, povećamo nove industrije, planiramo buduće industrije, kao i da poboljšamo moderan industrijski sistem, naveo je Si Đinping, koji je takođe i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Centralne vojne komisije, prenosi Media Biro.

On je učestvovao sa svojim kolegama poslanicima iz delegacije provincije Đijangsu na drugoj sjednici 14. Svekineskog narodnog kongresa.

Razvoj nove kvalitetne proizvodne snage ne predstavlja odustajanje od tradicionalne industrije, poruičio je.

- Razna područja treba da prema lokalnim okolnostima, resursima i industrijskom osnovu, unaprjeđuju nove industrije i nove modele, radi transformacije tradicionalne industrije uz pomoć novih tehnologija, kako bi industrije postale napredne, pametne i zelene, naveo je Đinping.

Predstavnici iz delegacije provincije Đijangsu iznijeli su predloge o realizaciji nezavisnog visokokvalitetnog razvoja, jačanju zaštite i nasljednosti kulturne baštine, izgradnji bogatih i srećnih sela, integrisanom razvoju delte rijeke Jangce i o drugim važnim pitanjima.

Si je poslije saslušanja predloga izjavio da pristaje na izvještaj o radu vlade. On je visoko ocijenio novi napredak i rezultate razvoja koje je provincija Đijangsu postigla i stimulisao je provinciju Đijangsu da insistira na povjerenju, te da snosi veću odgovornost i da pruži veći doprinos razvoju Kine.

On je podvukao da provincija Đijangsu ima optimalne uslove i sposobnost za razvoj nove kvalitetne proizvodne snage. Potrebno je uspostaviti moderan industrijski sistem na osnovu napredne proizvodnje. Naučna i tehnološka inovacija predvodi napredak tradicionalne industrije. Treba jačati duboku kombinaciju naučnog, tehnološkog i industrijskog, kako bi provincija Đijangsu postala važno područje za razvoj nove kvalitetne proizvodne snage.

Si je istakao da je od 18. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine, zemlja sprovodila niz strategija o regionalnom integrisanom razvoju, koje su imale važnu i temeljnu ulogu u stvaranju novog razvojnog obrasca i unaprjeđenju razvoja visokog kvaliteta.

Provincija Đijangsu bi trebalo da se u potpunosti uključi u razvoj ekonomskog pojasa u području rijeke Jangce, integrisani razvoj delte rijeke Jangce, te da pojača spajanje sa razvojnim strategijama u drugim regionima i značajnim regionalnim strategijama, da u širem opsegu radi na kombinovanom stvaranju lanca inovacija, industrije i snabdijevanja, da kao ekonomski razvijena provincija bolje igra vodeću ulogu u pomoći razvoju u drugim područjima zemlje, naveo je Si.

Si je ukazao na neophodnost da se dodatno pojača povoljni zamah ekonomskog oporavka i uspona, kao i da se pojača povjerenje cijelog društva u razvoj, da se podstiče inovativna moć cijele partije i čitavog društva, da se sa idejom vodiljom „narod u središtu pažnje“ postepeno podigne nivo civilne zaštite u procesu nacionalnog razvoja, kao i da se što veći broj stanovnika Kine ohrabri da sopstvenim rukama radi na tome da stvori sebi srećni život.

Si je na kraju istakao potrebu da se energično radi na bezbjednoj proizvodnji, uklanjanju bezbjednosnih rizika, jačanju sistema ranog upozorenja i praćenja, kako bi se garantovala bezbjednost života i imovine naroda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:09