Петер Стано / - РТС
24/03/2023 u 20:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stano: Nesprovođenje evropskog sporazuma znači napuštanje evropskog puta

Stano je kazao da će odredbe sporazuma biti ugrađene u okvire evropskih integracije Beograda i Prištine i da to znači da se sporazum mora primjenjivati ako obje strane žele da ostvare napredak na putu ka EU.

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je za prištinsku TV1 da će institucije EU u narednim danima pokrenuti proces operacionalizacije prvih koraka za primjenu Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Nesprovođenje sporazuma značilo bi napuštanje evropskog puta, naglasio je Stano.

„Savjetovao bih im da rade svoj posao“, poručio je Stano.

On je rekao da bi, ukoliko ne počnu sa primjenom dogovora sa ohridskog sastanka, Kosovo i Srbija mogli da ugroze svoj međunarodni ugled.

„Ovde je riječ o međunarodnom ugledu i kredibilitetu strana – da bi bile viđene kao pouzdani partneri EU, strane moraju da ispune ono što su obećale“, kazao je Stano.

Dodao je da će odredbe sporazuma biti ugrađene u okvire evropskih integracije Beograda i Prištine i da to znači da se sporazum mora primjenjivati ako obje strane žele da ostvare napredak na putu ka EU.

„Nesprovođenje znači napuštanje evropskog puta“, poručio je Stano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PETER STANOZSOEU
25. april 2024 05:48