Путници, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
23/11/2021 u 10:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стеjт департмент: Избjегаваjте путовања у Њемачку, Данску, Хрватску...

Приjе пандемиjе наjвиши степен упозорења био jе углавном резервиран за државе попут Авганистана и Ирака, у коjима траjу кризе и сукоби

Амерички Стеjт департмент упозорио jе да се не путуjе у Њемачку због тренутног убрзаног ширења коронавируса у тоj земљи, а на попису високоризичних земаља налази се и сусjедна Хрватска.

Упозорење Стеjт департмента на нивоу 4 против путовања у Њемачку повезано jе с наjновиjом процjеном ситуациjе америчког Центра за контролу и спрjечавање болести (ЦДЦ), јављају агенције, преносе медији.

- Избjегаваjте путовања у њемачку. Ако морате тамо да идетем осигураjте се да приjе пута будете потпуно вакцинисани. Због тренутне ситуациjе у њемачкоj чак и потпуно вакцинисаним особама може приjетити ризик да добиjу и шире вариjанте ковида-19 - упозорава ЦДЦ.

Њемачка се суочава с порастом броjа заражених и медицински стручњаци и канцеларка Ангела Меркел упозорили су да се болнице већ боре у неким региjама.

Броj нових случаjева заразе у земљи удвостручуjе се сваких 12 дана.

Њемачка и Данска су међу државама за коjе jе обjављено упозорење на нивоу 4, што jе наjвиши степен љествице ЦДЦ-а.

Упозорење се примjењуjе и за друге државе у Европи тренутно тешко погођене пандемиjом, међу коjима су Белгиjа, Хрватска, Мађарска, Аустриjа и Холандиjа.

За Француску и Италиjу примjењуjе се ниво 3, у склопу коjег се путници позиваjу да размотре своjе планове за путовања.

Приjе пандемиjе наjвиши степен упозорења био jе углавном резервиран за државе попут Авганистана и Ирака, у коjима траjу кризе и сукоби.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:08