КОРОНА ВИРУС, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
04/01/2022 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стручњаци упозоравају: Нови симптом омикрона се види на кожи

Карактеристични симптоми омикрон соја обично се опистују као блажи и сличнији "обичној прехлади", а пет најчешћих су гребање у грлу, цурење из носа, кијавица, благи болови у мишићима и умор

Стручњаци америчког Центра за контролу болести и превенцију указали су на неке мање познате симптоме омикрон соја који се појављују на кожи, уснама и ноктима, а због којих пацијенти треба да потраже медицинску помоћ.

Они наводе да један од симптома заразе омикроном може да буде бледа, сива или плавкаста нијанса коже, усана или ноктију, која се препознаје у зависности од уобичајеног тона коже, а може указивати на низак ниво кисеоника у крви.

Центар за контролу болести је ове симптоме зато описало као „знак упозорења за хитне случајеве“ и нагласило да у случају регистровања неког од њих треба хитно потражити медицинску помоћ. Уз њих обично иду и проблеми са дисањем, упоран бол или притисак у грудима, конфузија и успаваност.

Карактеристични симптоми омикрон соја обично се опистују као блажи и сличнији "обичној прехлади", а пет најчешћих су гребање у грлу, цурење из носа, кијавица, благи болови у мишићима и умор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 13:18