Жене на послу морају да носе хиџаб / - SHUTTERSTOCK
22/02/2022 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Талибани наредили радницама владе да носе хиџаб, мушкарцима без браде забрањено да раде

Уз то, владине канцеларије морају раздвојити радна мјеста за жене и мушкарце и мушкарци морају доприносити групним молитвама када су на радном мјесту

Талибанска вјерска полиција наредила је министарствима и другим владиним тијелима да њихове раднице морају да носе хиџаб, да оне које то одбију добију отказ и да женама које немају прекривену главу не допусте приступ у владине институције.

Налог је до сада добило осам владиних тијела. Уз то, владине канцеларије морају раздвојити радна мјеста за жене и мушкарце и мушкарци морају доприносити групним молитвама када су на радном мјесту, преноси Index.

Забрањено је запошљавање малољетника и мушкараца без браде. Министарство је раније наредило таксистима да не возе жене које не носе хиџаб или нису у пратњи блиског мушког рођака.

Талибанска вјерска полиција прошлог мјесеца је поставила по граду постере и велике плакате који позивају жене да се покрију. Постери су приказивали хиџаб и бурку. Жене које протестују против рестрикција притворене су или узнемираване.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:29