/ - ФОТО: ŠUTERSTOK
10/02/2022 u 15:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тесла повлачи готово 600.000 аута

Регулаторна агенција објавила је да ће проблем бити ријешен ажурирањем софтвера који ће онемогућити функцију Boombox у тренуцима док се аутомобил креће

Тесла повлачи око 579.000 аутомобила због проблема с функцијом "Boombox", јављају агенције. Наиме, испоставило се да дио аутомобила путем те функције може пуштати звукове на вањске звучнике и тако "сакрити" звуковна упозорења пјешацима у промету.

Ради се о четвртом најављеном повлачењу Теслиних возила само у задња два дана. Информација стиже у вријеме кад амерички регулатори појачавају надзор над Теслом, највећим произвођачем електричних аутомобила у САД-у.

Наиме, Национална администрација за сигурност аутоцеста (НХТСА) данас је на својем вебу објавила да Теслини аутомобили с уграђеном функцијом Boombox, која омогућава возачима да емитирају звукове док се возило креће, крше савезне сигурносне стандарде који захтијевају да електрични аутомобили, који су готово бешумни у вожњи, емитирају звуковна упозорења за пјешаке.

Регулаторна агенција објавила је да ће проблем бити ријешен ажурирањем софтвера који ће онемогућити функцију Boombox у тренуцима док се аутомобил креће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:12