Donald Tramp / - FOTO; EPE - EFA
06/09/2024 u 09:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tramp saopštio da bi Mask mogao da bude na čelu tima za kontrolu „efikasnosti vlade“

Donald Tramp, kandidat republikanaca, rekao je da će angažovati Ilona Maska da vodi „tim za efikasnost vlade“ ako osvoji drugi mandat kao predsjednik SAD.

Govoreći u četvrtak u Ekonomskom klubu Njujorka, Tramp je kazao da je vlasnik društvene mreže Iks pristao da predvodi radnu grupu koja će sprovesti „kompletnu finansijsku i reviziju učinka  savezne vlade“ i da da „preporuke za drastične reforme“, piše BBC na srpskom.

Trampova potvrda od četvrtka, 5. septembra, najdirektniji je pokazatelj da bi želio da Mask dobije mjesto u njegovoj mogućoj drugoj administraciji, prenosi Danas.rs.

Mask spreman da služi zemlji bez plate i titule ako Tramp pobijedi

Na pitanje BBC da li su se Tramp i Mask zvanično dogovorili oko uloge u takvoj komisiji, viši savjetnik kampanje Brajan Hjuz je kazao da je „preuranjeno razgovarati o bilo kakvom potencijalnom osoblju u sledećoj administraciji, ali pozdravljamo entuzijazam i podršku Elona Maska“.

Mask i Tramp nedavno su uspostavili prijateljski odnos u javnosti tokom kampanje za predsjedničke izbore u SAD 2024.

Kontroverzni tehnološki milijarder podržao je bivšeg predsjednika u julu, nakon što je Tramp ranjen na mitingu u Pensilvaniji.

Tada je rekao da daje novac grupi za prikupljanje sredstava koja podržava kampanju republikanaca.

"Mislim da nam je potrebna vladina komisija za efikasnost koja bi rekla: ‘Hej, gdje razumno trošimo novac. A gdje to nije?’

- Moramo da živimo u okviru sopstvenih mogućnosti - rekao je Mask tokom onlajn razgovora sa Trampom 13. avgusta.

Nekoliko dana kasnije, 19. avgusta, Mask je bio na podijumu sa natpisom „Odeljenje za vladinu efikasnost“, objavio je vlastitu fotografiju, koju je očigledno generisala vještačka inteligencija na kojoj je pisalo „Voljan sam da služim“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:57