Забрињавајућа ситуација у Кини / Забрињавајућа ситуација у Кини - Забрињавајућа ситуација у Кини
17/02/2023 u 08:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Kini proglašena pobjeda nad koronom, Peking iznio nevjerovatne podatke

Kineske vlasti proglasile su "odlučujuću pobjedu" nad kovidom 19, ističući da su njihovi napori doveli do toga da je više od 200 miliona ljudi dobilo ljekarsku pomoć i da imaju najnižu stopu smrtnosti na svijetu

-Uz stalne napore da se poboljšaju mjere prevencije i kontrole kovida-19 od novembra 2022., kineski odgovor na koronu napravio je glatku tranziciju u relativno kratkom vremenu- naveo je Stalni odbor kineskog Politbiroa na jučerašnjem sastanku.

Kako su rekli, postignuta je velika odlučujuća pobjeda u prevenciji i kontroli epidemije. Skoro 800.000 teških slučajeva dobilo je odgovarajuće liječenje, ali zvaničnici su upozorili da se, iako se epidemiološka situacija u Kini poboljšava, virus i dalje širi globalno i nastavlja da mutira, prenosi Rojters.

Na sastanku je naglašeno da će Kina povećati stopu vakcinacije za starije osobe i pojačati snabdijevanje i proizvodnju medicinske robe.

Prema navodima kineske agencije Sinhua, Stalni odbor kineskog Politbiroa pozvao je sve lokalne samouprave da ojačaju sistem medicinskih usluga.

Kina je u decembru ukinula svoju gotovo trogodišnju strogu politiku nulte tolerancije na korona virus, posle protesta protiv vladinih oštrih antivirusnih ograničenja, podsjeća britanska agencija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:22