Oluja pustoši Kaliforniju / screenshot Twitter
22/03/2023 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Oluja nastavlja da pustoši Kaliforniju

Upozorenja i savjeti o jakom vjetru postavljeni su na velikom dijelu Kalifornije od granice s Meksikom preko Los Anđelesa do područja zaliva San Francisko

Najnoviji napad oštrog zimskog vremena sa Pacifika zahvatio je danas Kaliforniju, koja je već "umorna" od oluje.

Meteorolozi upozoravaju na udare vjetra koji će dostići uragansku snagu, praćeni obilnom kišom i jakim planinskim snijegom.

Južna i centralna Kalifornija - još uvijek natopljene olujama koje su se slivale na obalu jedna za drugom od kraja decembra - jedna prije samo nekoliko dana - najteže su pogođene najnovijim napadom, koji je stigao rano jutros, a nastaviće se i narednih dana.

Upozorenja i savjeti o jakom vjetru postavljeni su na velikom dijelu Kalifornije od granice s Meksikom preko Los Anđelesa do područja zaliva San Francisko.

Upozorenja na zimsko nevrijeme bila su na snazi ​​za visoke planine, gdje je moguće da će napadati nekoliko desetina centimetara snijega.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) takođe je izdala obavještenje o prekomjernim padavinama za veći dio obale južne Kalifornije, upozoravajući na najmanje 40 posto šanse da će pljuskovi premašiti uslove bujičnih poplava.

Regija u kojoj živi više od 17 miliona ljudi, koja se proteže duboko u centralnu Arizonu i uključuje većinu šireg područja Los Anđelesa, stavljena je pod nadzor poplava.

Poplave su primorale nekoliko farmera u okrugu Tulare da izmjeste svoju stoku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:38