/ - PHOTO BY STANISLAV VDOVIN ON UNSPLASH - ZASTAVA IZRAEL, IZRAEL
23/09/2024 u 20:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlada Izraela proglasila „specijalnu situaciju“ u zemlji

Vlada Izraela je večeras proglasila "specijalnu situaciju" širom zemlje, što joj omogućuje da nametne orgraničenja civilima, rekao je jedan neimenovani zvaničnik za strane medije.

Trenutno su samo mjesta sjeverno od Haife i u blizini Gaze pod takvim restrikcijama, uključujući zatvaranje škola i ograničenja na javna okupljanja, prenosi Nova.rs.

Te restrikcije su ograničene na ta područja, ali pošto se čini da sukob s ekstremitičkim proiranskim Hezbolahom u Libanu eskalira, a ta organizacija ima dugometnije rakete od palestinskog Hamasa, vlada je sebi omogućila da ubuduće nametne drastične restrikcije širom zemlje.

Specijalna situacija je na snazi 48 sati ako je ministri ne produže, prenose izraelski mediji.

Od jutros su izraelske snage pogodile 1.100 meta Hezbolaha u Libanu, saopštila je večeras izraelska vojska.

(UŽIVO) Nakon udara na Hezbolah Izrael najavio narednu fazu operacije u Libanu

U saopštenju se dodaje da su gađane zgrade i druge lokacije gde je Hezbolah uskladištio rakete, bacače i dronove koji su predstavljali pretnju i bili namjenjeni za napad na Izrael.

Izraelska vojska je saopštila da vazduhoplovne snage noćas nastavljaju da ciljaju stotine lokacija Hezbolaha.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant izjavio je večeras da je izraelska ofanziva u Libanu uništila desetine hiljada raketa Hezbolahovog arsenala.

Galant je tokom procjene situacije sa vojnim komandantima rekao da su rezultati izraelske vazdušne kampanje „izuzetno impresivni”.

- Danas je značajan vrhunac. Na današnji dan mi smo onesposobili desetine raketa i precizne municije.Ono što je Hezbolah gradio 20 godina se u stvari uništava - rekao je ministar.

Izrael procjenjuje da Hezbolah ima 150.000 raketa i projektila, uključujući navođene rakete i dugometne projektile koji mogu da pogode bilo koje mjesto u Izraelu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 20:51