/ - PHOTO BY STIVEN SANCHEZ ON UNSPLASH
13/12/2021 u 22:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Због судара бродова ухапшен Хрват и Британац, сумња се да су били пијани

Дански теретни брод преврнуо се у понедјељак рано ујутро након судара с британским теретним бродом у магловитој ноћи у шведским водама, а у несрећи је једна особа погинула а једна се још сматра несталом

Шведски истражитељи објавили су да разматрају је ли пијанство било узрок судара два брода у Балтичком мору, а након покренуте истраге, како јавља CNN, ухапшена су двојица помораца, држављанин Хрватске и држављанин Велике Британије, преноси  Index.hr.

Дански теретни брод преврнуо се у понедјељак рано ујутро након судара с британским теретним бродом у магловитој ноћи у шведским водама, а у несрећи је једна особа погинула а једна се још сматра несталом.

Челник истражног тима Јонатан Тхолин рекао је да је истрага проширена на неколико потенцијалних казнених дјела, укључиво "груби немар" и "пијанство на мору". Према саопштењу шведског државног тужитељства, у склопу истраге ухапшени су су хрватски и британски држављанин, пренио је ЦНН.

Дански брод Карин Хој дуг 55 метара и британски Сцот Царриер од 90 метара пловили су у истом смјеру кад су се сударили у ноћи у 3,30 сати по средњоевропском времену у шведским територијалним водама, објавиле су поморске агенције у Данској и Шведској. 

Најприје је било објављено да су двије особе нестале, али су шведске власти касније рекле да је једна пронађена мртва,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:13