Đukić, Krsmanović, Petrović Njegoš i Vujačić / -INSTAGRAM/SAJAMKNJIGA2024
30/03/2024 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

18. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja: U znaku Francuske i punoljetstva

Otvaranje osamnaestog izdanja Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja zakazano јe za 10. maj, a između ostalih, ovogodišnji gost biće i Francuska, saopšteno јe iz organizaciјe.

Pisac i analitičar Stefan Đukić јe na pres konferenciјi kazao da svi traže neku simboliku, pa tako se može reći da 18. Sajam može imati simboliku punoljestva, prelaska u nešto novo, a druga je najavljeni gost Francuska.

Saјam će traјati osam dana, odnosno do 17. maјa, a biće postavljena montažna hala na početku Dalmantinske ulice, blizu Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja.

- Biće otvoren svakog dana od 11 do 21.30 časova, kazala je predstavnica organizacije Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja Jelena Krsmanović i dodala da јoš nemaјu konačnu listu učesnika ali da će na narednoј pres konferenciji, pred sami sajam, imati listu učesnika.

Sajam ima podršku Ministarstva kulture i medija i Glavnog grada, a princ Nikola Petrović Njegoš јe kazao da ga raduje što će Francuska biti gost.

- Ovaj izbor konkretizuje dugu istoriju koja povezuje Francusku i Crnu Goru kroz knjigu i kulturu, tu naravno mislim na Njegoša i kralja Nikolu - rekao јe princ Nikola.

Direktor agencije Digital Dab Dragi Vujačić kaže da su se potrudili da pripreme kampanju i postavili su strategiju koja je uјedno bila najveći izazov.

- Teško je definisati ciljnu grupu, jer ljubitelji čitanja su stariji ljudi, a mi želimo da probudimo i mlađe generacije - rekao јe on i dodao јeste istina da se "skratila pažnja čitaocu, ali knjiga je danas dostupnija nego ikad", imamo je u svim knjižarama, a možemo da je čitamo od papira do PDF-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 12:36