Stevan Vuković nakon predstave izvedene na Danima komedije / -фото: интернет/ слободни избор/ YOUTUBE
27/03/2023 u 15:22 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

49. "Dani komedije" u Jagodini: Nagrade za CNP i glumca Stevana Vukovića

Mladi glumac dobio nagradu za najboljeg mladog glumca za ulogu u predstavi "Bladi mun"

Glumac Stevan Vuković osvoјio јe nagradu za najboljeg mladog glumca na 49. Danima komedije u Jagodini za ulogu Stefana u predstavi Crnogorskog narodnog pozorišta "Bladi mun" Ane Đorđević. Odluku јe donio žiri koјeg su činili glumac prof. Dragan Petrović Pele, Borka Golubović Trebješanin, novinarka "Politike" i Željko Jovanović, dramaturg i pozorišni kritičar.

Učešće CNP-a na "Danima komedije" označilo je i regionalizaciju ovog festivala koje je do ove godine imalo nacionalni karakter. Predstava je naišla na odlične reakcije i dobila visoku ocjenu publike – 4,69.

Na okruglom stolu koji je održan nakon izvođenja predstave, pozorišna kritičarka Aleksandra Glovacki ocijenila je da je "Bladi mun" dio promišljene selekcije koju su ove godine činile predstave koje nas nisu samo nasmijale već i ubojite komedije koje nam ne daju da spavamo.

Umjetnički direktor i selektor festivala reditelj Nebojša Bradić istakao je da je predstava CNP-a prirodno ušla u jedan repertoar koji ima podnaslov "Istina komedije".

– Ono što je veoma važno je da svaka komedija na neki način maskira tragediju, koliko i tragedija maskira komediju – istakao јe on.

U predstavi "Bladi mun" igraju poired nagrađenog Stefana Vukovića i Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Maša Božović, Filip Đuretić i Branka Otašević.

Predstave "Pokojnik", "Šćeri moja" i "Bladi mun" biće izvedene u Beogradskom dramskom pozorištu 29, 30. i 31. marta u okviru mini festivala "Naši dani".

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:44