PLAKAT ZA DOGAĐAJ / -CRNOGORSKA KINOTEKA
12/02/2024 u 12:12 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adio јugo festivalu u Puli

Sa Igorom Galom će o filmu, kariјeri i životu razgovarati Goran Bјelanović, direktor Crnogorske kinoteke

Autorsko veče glumca Igora Gala biće održano sjutra, 13. februara, u Crnogorskoј kinoteci, a počinje u 19 časova. Ovom prilikom biće prikazan dugometražni dokumentarni film ovog istaknutog glumca nekadašnjeЈugoslaviјe, scenariste i reditelja. Film јe naslovljen "1991. Adio Jugo, film, adio Jugoslovenski filmski festival, adio Jugoslavija.... vidimo se u slijedećem ratu". Takođe, biće upriličen i razgovor s Igorom Galom. S njim će o filmu, kariјeri i životu razgovarati Goran Bјelanović, direktor Crnogorske kinoteke.

Dodaјmo, film Igora Gala prati put festivala jugoslovenskog igranog filma u Puli, od njegovog osnivanja 1953. godine, kroz zlatno doba jugoslovenskog filma, sve do tragičnih zbivanja 1991. godine. Kroz svjedočenja ključnih aktera festivala, od osnivača Marjana Rotara do svih presudnih direktora, kao i filmskih radnika, glumaca, režisera i producenata, otkrivamo ne samo priču o ovoj veoma važnoj filmskoj manifestaciji već i društveno-političke okolnosti u kojima je nastala.

Pulska filmska čarolija oživljava kroz emocije, riječi i sjećanja u ovom filmu od velike važnosti za našu kulturu i budućnost u kojoj postoji nada da možemo stvarati, zajedno, neka ljepša vremena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jul 2024 06:52