Plakat kojim se najavljuje koncert / -KOTORART
01/08/2024 u 10:26 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Američki gudački kvartet

Međunarodni festival KotorArt ugostiće večeras, 1. avgusta, četiri istaknuta umjetnika Simfonijskog orkestra Santa Barbare, i to violinistkinje Džesiku Gideri i Inu Veli, violistu Erika Rajnersona i violončelistu Trevora Hendia. Oni će nastupiti večeras od 21.30 časova u samostanskom kompleksu Svetog Nikole na Prčanju

Repertoar koncerta ovog ansambla, pored Gudačkog kvarteta u D-duru, KV 575 V. A. Mocarta i pored čuvenog Gudačkog kvarteta br. 12 u F-duru, op. 96 A. Dvoržaka, poznatijeg kao "Američki kvartet", sadrži i djelo savremene američke kompozitorke, Džesi Montgomeri. Premijerno u Crnoj Gori, publika će čuti Strum za gudački kvartet (2006/2012) kompozitorke Montgomeri, koja je dobitnica visokih priznanja kao što su nagrade Emi i Gremi, a njena muzika se često izvodi u prestižnim dvoranama SAD od strane orkestara među kojima su i Njujorška filharmonija, Klivlendski i Čikaški orkestar.

Publika će imati priliku da upozna "američki" program u interpretaciji eminentnih umjetnika iz Santa Barbare. Ovo je još jedan vrijedan projekat saradnje dva pobratimska grada, Kotora i Santa Barbare, koјi od 2009. godine dinamično razvijaju međusobne veze, realizujući uspješne projekte iz sfere muzike, kulinarstva i sporta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 02:19