Гојко Божовић, уредник ИК ”Архипелаг” прима признање / -С.Ћ.
03/10/2021 u 20:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Архипелаг" најбољи издавач на 15. Међународном подгоричком саjму књига и образовања

Наjбољи издавач 15. Међународног подгоричког саjма књига и образовања издавачка кућа Архипелаг из Београда. Уреднику Гојку Божовићу уручена је вечерас Награда за комплетну издавачку продукциjу. Одлуку је донио жири у саставу: проф. Др Синиша Jелушић, сликарка Марина Вешовић и издавач Предраг Уљаревић, директор ИК Нова књига.

Признање за наjбољу едициjу саjма подиjелили су београдски издавач Clio и Књижевна задруга Српског народног виjећа из Подгорице. Clio jе награђен за библиотеку "Опстанак", а КЗ Српског националног виjећа за "Антологиjу Сербика".
Завод за уџбенике и наставна средства и Пчелица Yuing Чачак - представништво Подгорица, подиjелили су награду за унапређење дjечjег стваралаштва.
Црногорска академиjа наука и умjетности jе награђена за опремљено умjетничко издање књиге "Мит о жени" аутора Димитриjа Поповића.

Посебно Признање за континуирано учешће и сарадњу на Међународном подгоричком саjму књига и образовања припало је Удружењу младих са хендикепо

Ово признање добили су и ЦЕКУМ за умjетничко рjешење монографиjе "Сага о свjетлости, сликари мањинских народа Црне Горе" и Универзитет Црне Горе за издање "Црногорско наоружање 1870-1916".
Исламском културном центру припала jе награда за наjбоље опремљен штанд. Посебно признање за унапређење издаваштва градских народних библиотека одлази у Будву. Посебно Признање за континуирано учешће и сарадњу на Међународном подгоричком саjму књига и образовања припало је Удружењу младих са хендикепом.

У сектору образовања за унапређење образовног процеса награђен је Logate институт за информационе технологије из Подгорице, а посебно признање за креативни, инвентивни наступ добиле су подгоричке средње школе: Гимназија "Слободан Шкеровић", грађевинско-геодетска школа "Инж. Марко Радевић", ССШ "Иван Ускоковић", ССШ "Спасоје Распоповић", СВШ "Сергије Станић", СЕШ "Мирко Вешовић", СЕШ "Васо Алигрудић", као и основне школе "Сутјеска" и "Максим Горки" из Подгорице.
С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:55