Амбасадорка САД са члановима НВО / -фото: марина кнежевић
16/05/2022 u 21:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајке и умјетност

Циљ проjекта „Баjковити свиjет умjетности“ био jе поспjешивање креативности и изградња социjалних, емоционалних и психо-физичких способности и вjештина, те формирање и постизање што снажниjег идентитета код дjеце

Поводом завршетка проjекта „Баjковити свиjет умjетности“, под покровитељством Амбасаде Сjедињених Америчких Држава у Црноj Гори, у суботу, 14. маjа у Дjечиjем дому „Младост“ у Биjелоj одржана jе свечана церемониjа. Свечаности је присуствовала амбасадорка САД Џуди Раjзинг Раjнке, дjеца и особље Дома, као и чланови проjектног тима НВО Арс-индустриа из Подгорице, коjа jе и реализатор овог програма.

Кроз радионице, предавања, сусрете и разговоре са истакнутим црногорским умjетницима и психолозима, а кроз пасивно и активно учење чиjу су полазну основу чиниле баjке, циљ проjекта био jе поспjешивање креативности и изградња социjалних, емоционалних и психо-физичких способности и вjештина, те формирање и постизање што снажниjег идентитета код дjеце. Идеjа овог проjекта била jе да се дjеца упознаjу с различитим врстама умjетности, с нагласком на културе САД-а и Црне Горе, те да кроз музику, сликање, ваjање, глуму и покрет што непосредниjе пронађу и испоље своjу креативност.

Као резултат вишемјесечног рада настао је и докуметарни филм „Баjковити свиjет умjетности“ који је приказан на свечаности.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 03:58