Naslovnica časopisa „Limes plus” / -FOTO: HERA EDU
22/01/2023 u 18:45 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Baština u mreži kulturnih i kreativnih industrija

Skoro 40 autora i autorki čiji su radovi zastupljeni u tri broja časopisa "Limesa plus" za 2022. godinu dolaze iz različitih institucija javne uprave, kulture, nauke i prosvjete, privrednog i NVO sektora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Nedavno su iz štampe izašla tri broja za 2022. godinu naučnog časopisa "Limes plus" za društvene nauke i humanistiku (kategorija - vrhunski naučni časopis od nacionalnog značaja), koje je objavila izdavačka kuća HeraEdu iz Beograda. Tematski je časopise koncipirao, pozvao autore da za njih pišu i uredio mr Dušan Medin, arheolog i menadžer u kulturi, izvršni direktor Društva za kulturni razvoj "Bauo". Časopisi će biti predstavljeni u ponedjeljak, 23. januara, u 14 časova, u Beogradu, u hotelu „Museum”, u sali "Epoha", u okviru događaja naslovljenog "Baština u mreži kulturnih i kreativnih industrija".

Učesnici predstavljanja časopisa su prof. dr Radmila Grozdanić, Sandra Milenković Nikolić, Zorica Stablović Bulajić, vlasnica i direktorica izdavačke kuće HeraEdu, kao i Dušan Medin, urednik časopisa. Ulaz je slobodan.

image

Naslovnica časopisa „Limes plus”

-FOTO: HERA EDU

– Kao centralna tema ovih izdanja izabrane su kulturne i kreativne industrije, koje posljednjih godina postaju sve prisutnije u javnom diskursu, sve vidljivije u fizičkom i digitalnom prostoru i, prema broju onih koji u njima djeluju – sve mnogobrojniji, a shodno tome i sve aktivniji činilac ekonomskog i privrednog razvitka - ističe urednik mr Dušan Medin, dodajući da sva tri broja časopisa "Limes plus" za 2022. godinu možemo posmatrati kao jedinstvenu i zaokruženu cjelinu, koja koherentno i holistički sagledava široki spektar problematike u vezi navedenih oblasti kulture i ekonomije.

image

Naslovnica časopisa „Limes plus”

-FOTO: HERA EDU

Skoro 40 autora i autorki čiji su radovi zastupljeni u tri broja časopisa "Limesa plus" za 2022. godinu dolaze iz različitih institucija javne uprave, kulture, nauke i prosvjete, privrednog i NVO sektora iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata: Ljiljana Gavrilović, Milena Jokanović, Iskren Velikov, Marta Rakvin, Porin Šćukanec-Rezniček, Žaklin Balen, Hristina Mikić, Branko Banović, Bojana Mišić, Marijana Šećibović, Refik Šećibović, Ljiljana Manić, Ivana Ercegovac, Mirjana Tankosić, Milan Jevtić, Dragan Janjušić, Milan Beslać, Boris Jevtić, Sandra Milenković Nikolić, Željko Stevanović, Dobrila Vlahović, Dušan Medin, Dragana Radević, Mihailo Zečević, Nenad Vujadinović, Milena Krklješ, Biljana Mickov, Edin Jašarović, Violeta Đerković, Janko Ljumović, Nataša Dakić, Dragana Janković, Adam Sofronijević, Gordana Ljubanović, Maja Simonović, Jelena Đurović, Stefan Novaković i Ognjen Tošović.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 08:26