Борис Лијешевић поново режира у ЦНП / -ФОТО: ДУШКО МИЉАНИЋ
03/06/2024 u 11:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Boris Liјešević u CNP sada režira "D(r)ugove"

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu radnog naziva "D(r)ugovi", autorski projekat režisera Borisa Liješevića

Predstava za sada radnog naslova „D(r)ugovi” će premijerno biti izvedena u oktobru na Velikoj sceni CNPa-, čime će nacionalni teatar otvoriti novu, 71. pozorišnu sezonu.

Dramaturzi predstave su Stela Mišković i Stefan Bošković, scenografkinja je Vana Prelević, kostimografkinja Andreja Rondović, kompozitorka Nina Perović, a asistenti reditelja Stevan Radusinović i Itana Vukoslavljević.

U predstavi igraju: Slavko Kalezić, Julija Milačić Petrović Njegoš, Žana Gardašević Bulatović, Jovan Dabović, Aleksandar Gavranić, Jadranka Mamić, Nada Vukčević, Jelena Minić, Radmila Božović, Ana Vujošević, Kristina Obradović, Gorana Marković Dragašević, Aleksandar Radulović, Branka Otašević, Tihana Ćulafić, Jelena Nenezić, Sanja Vujisić, Lazar Đurđević, Mina Mićović, Jovana Brnović i Anđela Marunović.

image

Детаљ с прве пробе новог комада у ЦНП који режира Лијешевић

-фото: душко миљанић

– "Projekat "D(r)ugovi" se bavi čovjekom srednje klase u Crnoj Gori. Postavlja se pitanje gdje smo danas nakon svega što se desilo posljednih 10-15-20 godina.. Mnogi ljudi su u dužničkom ropstvu ili bankama ili zelenašima. Postavlja se pitanje kako čovjek sebi dozvoli da se nađe u nedozvoljenoj situaciji i kako se povećava prag tolerancije na prestup kao i granica dozvoljenog. Kako se umiruje i uljuljkuje savjest i uvjerava da će sve biti dobro, a ne vidi da problem raste i raste? Kako i zašto se ulazi u dug? Kako se poslije s time čovjek nosi? Svjedoci smo mnogih slučajeva siucida, bankrotstva, gubljenja životnog prostora zarad spasavanja žive glave... Poslovica kaže da dug nije drug. Otuda i igra riječima u naslovu - kazao je autor predstave Boris Liješević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 10:08