STEVAN RADUSINOVIĆ / - FOTO: CNP
05/08/2024 u 12:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CNP: Radusinović je bio umjetnik autentičnog glumačkog habitusa, jedan od omiljenih partnera na sceni

Crnogorsko narodno pozorište (CNP) saopštilo je da se sa dubokim bolom, poštovanjem i zahvalnošću oprašta od prijatelja i kolege, glumca Stevana Radusinovića, koji je juče preminuo u Podgorici u 47. godini.

- Stevan Radusinović je bio umjetnik autentičnog glumačkog habitusa, jedan od omiljenih partnera na sceni, strpljiv, inovativan, uvjerljiv i snažan. Krasila ga je velika posvećenost svakog ulozi i predstavi, duhovitost, izuzetno obrazovanje i strast prema pozorištu i umjetnosti - naveli su iz CNP-a.

Rođen je u Podgorici 1977. godine. Pripadao je prvoj generaciji diplomiranih glumaca Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje u klasi red. prof. Bora Stjepanovića.

- Od 2001. do 2019. godine bio je član glumačkog ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta u kojem je, prije, tokom i nakon tog perioda, ostvario zapažene uloge u brojnim predstavama, među kojima su: “Gorski vijenac”, Branislava Mićunovića, “Poludjela lokomotiva”, Eduarda Milera, “Jakov grli trnje”, Blagote Erakovića, “Nova zemlja”, Ivice Buljana, “Smrtni grijesi”, “Don Žuan”, “Vjera, ljubav, nada”, “Ribarske svađe”, “Šćeri moja”, Ane Vukotić, “Art export”, Lidije Dedović, “San ljetnje noći”, Paola Mađelija, “Prosidba i medvjed u jednom činu”, Danijele Radovanović, “Rasprava”, Olivera Frljića, “Očevi su grad(ili)”, Borisa Liješevića, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Luke Kortine, “Ženidba” i “Pokojnik”, Egona Savina, “Zimska bajka”, Dina Mustafića, “Bure baruta”, Dejana Projkovskog, “Čekajući Godoa”, Dijega de Bree, “Ivanov”, Andrija Žoldaka. U posljednjoj sezoni CNP-a ostvario je uloge u predstavama “Posjeta”, Aleksandra Morfova i “Ja sam ona koja nisam”, Vita Taufera - stoji u saopštenju CNP-a.

Ističu da je igrao i na drugim crnogorskim scenama, te da je njegova bogata glumačka karijera obilovala i značajnim filmskim i televizijskim ulogama.

- 2023. godine na FDU Cetinje upisao je master studije na odsjeku za Pozorišnu režiju u klasi red. prof. Radmile Vojvodić. U autorskom projektu Borisa Liješevića “D(r)ugovi”, kojim će biti otvorena 71. sezona CNP-a, bio je angažovan kao asistent režije - kazali su iz CNP-a.

Preminuo glumac Stevan Radusinović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:32